• ЈПД

#233: Future Me- Ја у не тако далекој будућности

Опште информације

  • Наставник:
    Олгица Пешић Ђорђевић
  • Назив школе:
    Радоје Домановић, Врање
  • Тип школе:
    Основна
  • Сектор:
    Јавни
  • Општина:
    Врање
  • Предмет:
    Енглески језик
  • Одељење:
    8/1,8/3,8/4,8/5
  • Број ђака:
    180
  • Тип часа/наставе:
    Пројекат
  • Облик рада:
    Групни рад

Презентација

Future Me..pptx

YouTube


Циљ и исходи наставе

Циљ оваквог начина рада је да унапредимо знање енглеског језика и његове вештине на што лакши и занимљивији начин а кроз наше таленте и хобије. Хтели смо да покажемо да и у ванредној ситуацији за нас препреке не постоје па смо снимили краћи филм и у изолацији уз помоћ Zoom-а.


Детаљан опис

У овој ванредној ситуацији за нас наставнике било је јако тешко одабрати адекватну платформу за учење на даљину а да при том то исто учење буде забавно и прилагођено деци. Изабрала сам платформу: My EnglishLab која има јако лепе садржаје и са говорног подручја видео материјале. А на мрежи за конференциске разговоре Zoom смо повремено држали часове. Са ученицима осмог разреда сам и раније снимала краће филмове на енглеском језику и ови ученици већ имају два презентована филма:,,Врање и знаменитости и ,,Да ли нас паметни телефони чине паметнијима. Ближи се крај школске године и потребно је да ученици изаберу своја будућа занимања па смо решили да снимимо филм о томе шта је то што волимо да радимо и које су наше будуће професије а за које већ имамо таленте. И креирали смо замишљену телевизију под називом Future me, где смо показали наше таленте и доказали да за нас препреке не постоје када желимо да будемо креативни и покажемо наше знање енглеског језика. Овакав начин учења пружа самим ученицима јединствену прилику да персонализацијом садржаја учења створе афективно погодну средину у којој образовање и учење не виде само као обавезу него и као задовољство. Морам да нагласим да су ученици сами писали текстове а ја била само координатор и надгледала процес стварања и да је ово делић тога шта они могу.


Платформе и опрема

Платформа за Енглески језик Pearson Longman : My EnglishLab, Zoom мрежа за конференциске разговоре , Вибер групе ,Лап топ, мобилни телефон


Дигитални алати

Платформа: My EnglishLab, Zoom мрежа за конференциске разговоре која омогућава и до 100 учесника. Платформа има одличне уџбенике, бежбе,тестове, и BBC-јеве видео материјале и сама оцењује ученике када подесите.


Литература

Wilder World level 4


Самопроцена часа

Оцене су показале одлично знање ученика а филм који смо урадили проследила сам колегама на процену и свима се допала наша идеја да кроз таленте спроведемо и конверзацију енглеског језика и у исто време покажемо наша будућа занимања. А лепо је и то што смо повезали и друге предмете.


Оцена ученика

Ученици су задовољни платформом и срећни јер их ова ситуација није успорила у раду и снимању.


Било је подршке од

Родитеља


Опис подршке

Родитељи су нам помогли да филм реализујемо и дали своју сагласност да исте можемо и да објављујемо.


Предности и потешкоће за наставнике

Предност је добра платформа јер нисам морала да размишљам о садржајима уџбеник Пеарсон има све потребно, једина потешкоћа је интернет и оптерећеност платформе.


Предности и потешкоће за ученике

Конекција на платформи и Zoom-у није увек могућа због интернета и повремене преоптерећености платформе.


Коментар

Верујем да су моји ученици заслужили победу у овом такмичењу и поносна сам на њих јер су будућим генерацијама показали креативност и да препреке у учењу не постоје.